SETEMBRE: Brillant!

Comentari de Mercat

Setembre va estar marcat per la vaga general del 29-S. Malgrat això, uns mercats financers globalitzats, van ignorar una vaga poc general, seguint el camí alcista de Wall Street i dels països emergents. Setembre, després d’un agost fatídic, va ser brillant pel que fa a la borsa.

Un mes brillant de borsa, amb vaga inclosa, malgrat les preocupacions que Espanya sigui l’única gran economia de la UE amb creixement negatiu i que l’atur dupliqui la mitjana europea.

La borsa va per altres camins. L’IBEX-35 ha va pujar un 3,2% al setembre i un 13,5% en el seu millor trimestre des de 2009. Aquesta pujada no hagués succeït si els mercats americans de renda variable no haguessin estat apostant per una pròxima recuperació econòmica. A més, l’IBEX el comanden cinc empreses de les quals la principal font d’ingressos prové de l’exterior. Tampoc Basilea III, l’acord que forçarà als bancs a més que triplicar al 7% el seu capital de qualitat per poder resistir les sacsejades financeres sense ajut estatal, ha tret el son a les nostres entitats financeres, les quals tenen fets els deures abans de 2018.

Notícies rellevants sobre l’entorn econòmic

El govern d’Obama va anunciar nous estímuls per reactivar l’economia americana. La incertesa en la continuació de la recuperació va provocar l’anunci de noves mesures per a la reactivació. El president dels EEUU va donar a conèixer un ampli programa per millorar les infraestructures del país i impulsar el treball amb un cost de 20 mil milions de dòlars
i que s’estendrà durant els propers 6 anys.
No podem entendre una recuperació de l’economia global sense la recuperació dels EEUU, la primera potencia econòmica mundial.


La meva cartera conservadora desde el mes de Maig a través de fons d'inversió (entre parèntesi les gestores):

Bons d’empreses europees 40%  (Invesco, SISF)

Bons de països de mercats emergents 45% (Skandia , Piquet)

Renta Variable Africana 15% (DWS)

Ventes :

Global Health care (Fidelity) 05/2010
Global Telecom (Fidelity) 02/2010
Renda Variable Global (Carmignac) 05/2010

La bona evolució de les companyies del sector farmacèutic i la volatilitat que va aparèixer als mercats, va fer que sortís dels fons que invertien en empreses farmacèutiques i realitzessim plusvàlues.

L’evolució de les companyies de telecomunicacions desde finals de 2009 i principis de 2010 de l’estil “encefalograma plano” em va portar a abandonar el vaixell d’unes companyies amb rendiments altament positius però on la cotització de les quals molts cops no reflecteix la bona evolució de l’empresa.

Surto del fons de Carmignac degut a la volatilitat dels mercats.

Tot i la incertesa extstent desde l’inici de la crisi, l’evolució de la cartera durant els 5 primers mesos va ser altament positiva, fins al punt que al mes d’agost ja havíem assolit l’objeciu anual del 9%.

Comentarios

Entradas populares de este blog

"NTF, Frank... No te fíes"

"Mc Gyver, viene un tanque!!"..."Tranquilo tengo un chicle"...soluciones para un 2014 complicado en Bolsa.

WARNING!! ASEGURA TUS AHORROS Y...GANA DINERO!!